Καλώς ήρθες στον κόσμο της ενέργειας ✨

Με μια δωρεάν εγγραφή, αποκτάς άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες ξόρκια, αποκλειστικές ενότητες και μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις τη γνώση και τη δύναμή σου.

Ξεκλείδωσε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, δύναμη και ανακάλυψη — όλα διαθέσιμα για εσένα, χωρίς κόστος.

Ξεκίνα τώρα

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

pfifferling

Member
VIP Member
Ο Δάσκαλος Ουσούι δημιούργησε αυτές τις πέντε πνευματικές αρχές, εμπνευσμένες από τις συμβουλές του Αυτοκράτορα Μέιτζι της Ιαπωνίας (1868-1912) για το πως μπορεί να ζει κανείς με ευημερία. Οι αρχές αυτές μπορεί να ποικίλουν στη διατύπωση από δάσκαλο σε δάσκαλο.

Οι πέντε αρχές του ρέικι βοηθούν τον άνθρωπο να εφαρμόσει μια πιο συνειδητή ζωή γεμάτη από αγάπη, σεβασμό, γαλήνη και χαρά. Οι πέντε αυτές αρχές βοηθούν τον άνθρωπο ν' αναγνωρίζει την αλήθεια στη ζωή του. Να μπορεί να βλέπει κάθε στιγμή σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται.

Οι πέντε αρχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για καθημερινό διαλογισμό σε συνδυασμό με την πρακτική εξάσκηση του ρέικι καθημερινά.

Μόνο για σήμερα ...

Τι νόημα έχει να ανησυχώ ...

Τι νόημα έχει να θυμώνω ...

Νοιώθω ευγνωμοσύνη για ότι έχω στη ζωή μου ...

Εργάζομαι με τιμιότητα και ειλικρίνεια ...

Σέβομαι κάθε μορφή ζωής

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΩΝ

Μόνο για σήμερα ...

Με αυτή την πρόταση αρχίζουν οι βασικές αρχές του ρέικι. Αυτή η πρόταση μας δίνει τη δυνατότητα να εστιαστούμε με όλο μας το είναι στο παρόν, στο τώρα. Μόνο στο παρόν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την αλλαγή, γιατί το τώρα είναι η πραγματικότητα. Το παρελθόν έφυγε και το μέλλον είναι άγνωστο.

Τι νόημα έχει να ανησυχώ ...

Αποφασίζω σήμερα να μην ανησυχώ κι εμπιστεύομαι τη ροή της ενέργειας του ρέικι. Αφήνομαι σ' αυτή και είμαι ανοιχτός να δω τι θα μου φέρει η σοφή ροή της. Ότι μου φέρει είμαι σίγουρος ότι είναι για το ανώτερο καλό μου.

Τι νόημα έχει να θυμώνω ...

Αποφασίζω σήμερα να μη θυμώνω. Μόνο όταν μπορώ να διατηρήσω την αίσθηση της ηρεμίας μέσα μου έχω και τον έλεγχο του εαυτού μου, άρα είμαι συνειδητός διαρκώς. Επιλέγω τη θετική στάση ζωής και δεν επιτρέπω σε καμία αρνητική ενέργεια όπως ο θυμός να με ταράξει δημιουργώντας μου δυσαρμονία.

Νοιώθω ευγνωμοσύνη για ότι έχω στη ζωή μου ...

Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο! Αποφασίζω σήμερα να ευγνωμονώ και να χαίρομαι για το καθετί που υπάρχει στη ζωή μου. Για όλα όσα μου δόθηκαν, μου δίνονται και θα μου δοθούν. Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες.

Εργάζομαι με τιμιότητα και ειλικρίνεια ...

Αποφασίζω σήμερα σε κάθε τομέα της ζωής μου να λειτουργώ με ειλικρίνεια εκφράζοντας τον αληθινό μου εαυτό χωρίς να φοβάμαι. Σε κάθε βήμα μου εκφράζω την αλήθεια μου τιμώντας τον εαυτό μου και τους άλλους.

Σέβομαι κάθε μορφή ζωής ...

Αποφασίζω σήμερα να εκφράζω το σεβασμό μου σε κάθε δημιούργημα. Αναγνωρίζω τη θεϊκή ομορφιά μέσα σε κάθε άνθρωπο, κάθε ζώο, κάθε πράγμα μέσα σε όλη την πλάση. Σέβομαι τη γη, τους ανθρώπους γύρω μου, την οικογένεια μου, τον εαυτό μου.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στη Δύση η κ. Τακάτα δίδαξε δώδεκα βασικές θέσεις τοποθέτησης χεριών για την αγωγή ρέικι.

1.Πρόσωπο (Μάτια)

Βάλτε απαλά τις παλάμες σας πάνω στο πρόσωπο, ώστε οι παλάμες σας να καλύψουν τα μάτια σας.

2. Κρόταφοι

Βάλτε τις παλάμες σας πάνω στους κροτάφους, ώστε οι παλάμες σας να αγκαλιάσουν το κεφάλι σας.

3.Πίσω μέρος κεφαλιού

Βάλτε τις παλάμες σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στηρίζοντας τη βάση του κρανίου.

4.Λαιμός

Βάλτε τις παλάμες σας να αγκαλιάσουν το λαιμό.

5.Θυρεοειδής-Καρδιά

Βάλτε τη δεξιά σας παλάμη στο θυρεοειδή αδένα και την αριστερή παλάμη στην καρδιά σας.

6.Στομάχι

Βάλτε τις παλάμες σας στο στομάχι, στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος.

7.Κοιλιά

Βάλτε τις παλάμες σας στην κοιλιά.

8.Γεννητικό

Βάλτε τις παλάμες σας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

9. Ώμοι-ωμοπλάτες

Βάλτε τις παλάμες σας στους ώμους.

10.Πλάτη (νεφρά)

Βάλτε τις παλάμες σας στο μέσον της πλάτης στο ύψος των νεφρών.

11. Μέση

Βάλτε τις παλάμες σας στη μέση.

12. Γλουτοί

Βάλτε τις παλάμες σας στους γλουτούς σας, δεξιά και αριστερά από τον κόκκυγα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

1.Πρόσωπο (Μάτια)

Βάλτε απαλά τις παλάμες σας πάνω στο πρόσωπο του, ώστε οι παλάμες σας να καλύψουν τα μάτια του.

2.Κρόταφοι

Βάλτε τις παλάμες σας πάνω στους κροτάφους του, ώστε οι παλάμες σας να αγκαλιάσουν το κεφάλι του.

3.Πίσω μέρος κεφαλιού

Βάλτε τις παλάμες σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στηρίζοντας τη βάση του κρανίου.

4. Λαιμός

Βάλτε τις παλάμες σας στο λαιμό.

5.Θυρεοειδής-Καρδιά

Βάλτε τη δεξιά σας παλάμη στο θυρεοειδή αδένα και την αριστερή παλάμη στην καρδιά.

6.Στομάχι

Βάλτε τις παλάμες σας στο στομάχι, στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος.

7. Κοιλιά

Βάλτε τις παλάμες σας στην κοιλιά.

8. Γεννητικό

Βάλτε τις παλάμες σας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

9. Ώμοι-ωμοπλάτες

Βάλτε τις παλάμες σας στους ώμους.

10.Πλάτη(νεφρά)

Βάλτε τις παλάμες σας στο μέσον της πλάτης στο ύψος των νεφρών.

11. Μέση

Βάλτε τις παλάμες σας στη μέση.

12. Γλουτοί

Βάλτε τις παλάμες σας στους γλουτούς, στην περιοχή του κόκκυγα.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Καθαρισμός ενεργειακών κέντρων

Καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας και κλείστε τα μάτια.

Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από την μύτη κι εκπνεύστε από το στόμα.

Αποφορτίστε κάθε ένταση και άγχος Νοιώστε να χαλαρώνει το σώμα, να χαλαρώνει ο νους.

Οραματιστείτε μια λευκή ενεργειακή δέσμη φωτός.

Η κορυφή της είναι στον ουρανό και η βάση της λίγο πιο πάνω από το κεφάλι σας.

Λευκό φως από τη Θεική Μήτρα του Σύμπαντος, μπαίνει από την κορυφή της ενεργειακής δέσμης και βγαίνει έξω από τη βάση της.

Το λευκό φως σαν καταράκτης, σας λούζει και σας καθαρίζει εσωτερικά κι εξωτερικά.

Εισχωρεί από την κορυφή του κεφαλιού σας, φωτίζει τον εγκέφαλο, καθαρίζει όλες τις αρνητικές σκέψεις, όλες τις αρνητικές πεποιθήσεις.

Φωτίζει το κέντρο του μετώπου, καθαρίζει το τρίτο μάτι για να ενεργοποιηθεί η εσωτερική σας όραση.

Φωτίζει όλο το πρόσωπο, καθαρίζει τα μάτια, την μύτη, το στόμα, τα αυτιά.

Όλο το κεφάλι γεμίζει λευκό φως.

Το φως προχωράει και φωτίζει το λαιμό, φωτίζει όλα αυτά που δεν έχετε εκφράσει, όλα αυτά που δεν έχετε πει.

Φωτίζει και καθαρίζει το λόγο σας, για να εκφράζεται με αγάπη.

Καθαρίζει κι ενεργοποιεί το θυρεοειδή αδένα για να παράγει ορμόνες ζωογόνες, ιδανικές για εσάς.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το λευκό φως προχωράει και φωτίζει τους ώμους σας.

Καθαρίζει όλα αυτά που σας βαραίνουν, τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις, τα πρέπει.

Το φως καθαρίζει όλα τα βάρη, νοιώθετε και πάλι τους ώμους σας ανάλαφρους.

Το φως καθαρίζει τα χέρια σας μέχρι κάτω τις παλάμες, σας μαθαίνει να δίνετε με αγάπη, να λαμβάνετε με ευγνωμοσύνη.

Το φως εξισορροπεί του δούναι και λαβείν στη ζωή σας.

Το φως ενεργοποιεί τα θεραπευτικά κέντρα στις παλάμες σας για να θεραπεύεται με αγάπη τον εαυτό σας και τους άλλους.

Τώρα το φως ανεβαίνει από τις παλάμες σας και κατευθύνετε στην καρδιά σας.

Φωτίζει ολόκληρη την καρδιά, την φωτίζει για να ανοίξει στην ενέργεια της αγάπης, για να δίνει αγάπη χωρίς όρους, για να λαμβάνει αγάπη χωρίς όρια.

Το φως προχωράει στους πνεύμονες, τους καθαρίζει ώστε με κάθε εισπνοή να γεμίζουν καθαρό φως και με κάθε εκπνοή να αποβάλλουν ότι δεν χρειάζεστε πια.

Εισπνεύστε φως κι εκπνεύστε κάθε τι που σας περιορίζει.

Εισπνεύστε φως κι εκπνεύστε κάθε τι που σας δεσμεύει.

Εισπνεύστε φως κι εκπνεύστε κάθε τι που σας καθηλώνει.

Εισπνεύστε φως κι εκπνεύστε ελευθερία.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το λευκό φως κατεβαίνει στο στομάχι, φωτίζει το στομάχι για να αφομοιώνει εύκολα την τροφή, αλλά και τις καταστάσεις που δημιουργούνται στη ζωή σας.

Το φως φωτίζει το συκώτι, τη σπλήνα, το πάγκρεας, τη χολή, τα νεφρά και τα επινεφρίδια, το λεπτό και το παχύ έντερο, βοηθώντας να αποβάλλετε εύκολα και γρήγορα, τοξίνες και ότι δεν χρειάζεστε.

Όλα γεμίζουν από το λευκό φως.

Το φως προχωράει στα γεννητικά όργανα, τα φωτίζει και τα ενεργοποιεί για να παράγουν ορμόνες ζωογόνες, ιδανικές για εσάς.

Το φως απλώνεται και φωτίζει τους γλουτούς και τους μηρούς σας Φωτίζει τα γόνατα σας, καθαρίζει τις φοβίες που συσωρεύονται εκεί, κάνει τα γόνατα εύκαπτα για να είναι έτσι και τα βήματα σας στη ζωή.

Φωτίζει τις φτέρνες και τα πέλματα σας, για να στηρίζουν με δύναμη όλο το σώμα σας, ώστε να βηματίζετε με ισορροπία και σταθερότητα μέσα στη ζωή.

Ο λευκός καταράκτης του φωτός, σας λούζει εσωτερικά κι εξωτερικά, παρασύροντας κάθε δυσαρμονία στον μεγάλο κρύσταλλο στο κέντρο της γης.

Η φωτεινή ενεργειακή δέσμη ευθυγραμμίζει όλα σας τα σώματα και τα ενεργειακά σας κέντρα.

Είστε και πάλι καθαροί και ενεργοποιημένοι, γεμάτοι ευγνωμοσύνη.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ

Καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας και κλείστε τα μάτια Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από την μύτη κι εκπνεύστε από το στόμα.

Αποφορτίστε κάθε ένταση και άγχος.

Νοιώστε να χαλαρώνει το σώμα, να χαλαρώνει ο νους.

Φέρτε την προσοχή σας στο σημείο της καρδιάς σας Οραματιστείτε ένα αστέρι στο κέντρο της καρδιάς σας Με κάθε εισπνοή, το αστέρι γεμίζει φως και μεγαλώνει γίνεται ζωηρό, λαμπερό, ακτινοβόλο Με κάθε εισπνοή, κάθε κύτταρο γεμίζει φως, ολόκληρο το σώμα σας γεμίζει από το φως.

Το φως της αγάπης διαχέεται από το αστέρι της καρδιάς σας, σε όλο σαςτο σώμα και σκορπίζεται ολόγυρα σας.

Στείλτε αγάπη σε όλα τα πλάσματα.

Αγάπη σε όλες τις κατευθύνσεις, στην ανατολή, στη δύση, στο βορρά και στο νότο.

Αγάπη στο χώρο, σε όλα τα επίπεδα και όλες τις διαστάσεις.

Αγάπη στο χρόνο, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Αγάπη...

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μπροστά σου ανοίγει ένας δρόμος, ένας δρόμος φωτεινός ανοίγει μπροστά από το αστέρι της καρδιάς σου.

Είναι ο δρόμος της αγάπης, ο δρόμος της σοφίας.

Επιθυμείς να τον βαδίσεις.

Αντιλαμβάνεσαι ότι στο δρόμο σε περιμένει μια παρουσία.

Είναι η παρουσία του Ανώτερου Εαυτού σου.

Στέκεται εκεί, ήρεμος, όμορφος, λαμπερός κι ακτινοβόλος.

Εκπέμπει φως, εκπέμπει αγάπη.

Τώρα, συνειδητοποιείς ότι υπάρχει και κάτι άλλο, πέρα από αυτό που μέχρι σήμερα, εσύ είχες ορίσει σαν φυσική πραγματικότητα.

Αναρωτιέσαι πως μπορούσες και ζούσες τόσα χρόνια με την απουσία της ενέργειας του, της δόνησης του, της αγάπης του.

Νοιώθεις το άγγιγμα του, σου απλώνει το χέρι, σε καλεί να μπεις στο δρόμο, σε καλεί να πας κοντά του.

Κάνεις το πρώτο βήμα, έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αφήνεσαι στην ενέργεια του, απλώνεις το χέρι σου στον Ανώτερο Εαυτό σου.

Πιανόσαστε και όλα γίνονται φως.

Μέσα στην ενέργεια του φωτός, ενώνεστε σε όλα σας τα κέντρα.

Άγγιξε την κορυφή του κεφαλιού σου κι επανέλαβε μέσα σου:

«Έχω γαλήνη και ηρεμία στο νου μου, διατηρώ καθαρή τη νοητική μου διάυγεια, την ισορροπία μου και τη συνειδητότητα μου για το ανώτερο καλό μου»

Άγγιξε το κέντρο του μετώπου σου κι επανέλαβε μέσα σου:

«Δημιουργώ θετικές σκέψεις και φωτεινές εικόνες για τον εαυτό μου, την οικογένεια μου, τη χώρα μου, τη γη. Καθαρίζω τις πεποιθήσεις που δεν εξυπηρετούν το ανώτερο καλό μου».

Back